Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
Franchement hollandais

In naam van de natuur

4 Avril 2009 , Rédigé par Vanno Jobse Publié dans #Rédaction

In naam van de natuur. Over duurzame ontwikkeling, leiderschap en persoonlijke verandering. Ten Have, 2010
In naam van de natuur. Over duurzame ontwikkeling, leiderschap en persoonlijke verandering. Ten Have, 2010

Duurzame ontwikkeling staat in de belangstelling. Vooral sinds Al Gore klimaatverandering als een global issue op de politieke agenda heeft gezet, ontstond er een wereldwijde discussie. Niet alleen natuurbeschermers maar ook leiders in het bedrijfsleven beseffen steeds sterker: we staan op een kruispunt in de ontwikkeling van het leven op aarde; verstrekkende veranderingen zijn onvermijdelijk.


Er is een cultuuromslag nodig die alle dimensies van het menselijk bestaan in een nieuw perspectief plaatst. Dat vergt radicaal nieuwe visies op het leven, nieuwe waardeoriëntaties en bovenal inspirerende vergezichten.
In dit boek zijn interviews opgenomen met prominente denkers en doeners op het gebied van duurzaamheid, natuur en business spiritualiteit. Herman & Herma Wijffels, Cees Veerman, Evelyn Tucker, Peter Blom, Hans Boot en Ian Player geven hun visie op leiderschap in relatie tot duurzame ontwikkeling en persoonlijke transformatie. Ook worden de effecten beschreven van een Afrikaanse leiderschapstraining waarin de deelnemers een intense confrontatie aangaan met de natuur.

Partager cet article

Repost 0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :

Commenter cet article